Ajankohtaista

Rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta

Syksy on ollut Pohjois-Karjalan Puustisten toiminnassa hiljaista aikaa. Oikeastaan toimintaa on ollut  vain dna-tutkimusten rintamalla ja sukuseurojen välillä.

Tiedot tarkentuvat talven ja kevään aikana, mutta jo nyt on käynyt ilmi, että meidän, Savon Puustisten sekä Ilomantsissa, Tuupovaarassa ja muuallakin Pohjois-Karjalassa vaikuttavan Staffan (Tapani) Puustisen suvun välillä on paljonkin henkilöyhteyksiä aiemmassa historiassa.

Mielenkiinnolla odotamme tietojen tarkentumista suvuista ja alkujuuristamme.

Seuraava tiedote päivittyy verkkosivuille ja lähetetään postitse helmikuussa.

Sukuseuran hallitus

____________________________________________________________________________________________

Hallitus järjestäytyi

Pohjois-Karjalan Puustisten sukuseuran puheenjohtajana jatkaa sukukokouksen päätöksen mukaisesti Pertti Puustinen.

Syyskuun lopulla pitämässään järjestäytymiskokouksessa hallitus valitsi varapuheenjohtajaksi Jorma Puustisen ja sihteeriksi Pekka Puustinen.

Sukuseuran rahastonhoitajana toimii Tilitoimisto Vastatili/Perttu Kakkonen Joensuusta.

Laatokan rantamilta tullaan?

Toteutettujen geenitestien perusteella Pohjois-Karjalan Puustisten ja Savon Puustisten (Puutosmäen Puustiset) yhteinen perimä on ilmeinen.

Geenijälki näyttäisi johtavan yhteisille asuinsijoille Laatokan rantamille 1300-/1400-luvuille, mistä sukua on mahdollisesti kulkeutunut entisen mahtipitäjän Säämingin alueelle.

Lisää tietoa geenitutkimuksesta saadaan todennäköisesti talven aikana.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että vaikka suku vaikuttaa karjalaiselta, sen nimi voisi viitata muinaisvenäjän autiotilaa tarkoittavaan termiin. Ehkä tähänkin saadaan tuonnempana lisää selvyyttä.

____________________________________________________________________________________________

 

SUKUKOKOUS 8.7. 2017

 

Pertti Puustinen jatkaa puheenjohtajana

Liperiläinen Pertti Puustinen jatkaa Pohjois-Karjalan Puustiset ry:n puheenjohtajana. Lauantaina 8.7. pidetty varsinainen sukukokous valitsi hänet tehtävään yksimielisesti.

Sukuseuran hallitukseen valittiin jäseniksi Raimo Puustinen, Pekka Puustinen, Ilmari Puustinen, Jorma Puustinen, Jaana Puustinen, Timo Puustinen ja Veli Vainio.

Kaikki valitut toimivat myös edellisessä hallituksessa. Sukuseuran varapuheenjohtajan ja muut toimihenkilöt valitsee hallitus.

Valinnat koskevat alkanutta kahden vuoden toimikautta.

Säännöt uusiksi

Sukukokous, johon osallistui noin 60 henkilöä, hyväksyi yksimielisesti sukuseuran uudet säännöt.

Sääntömuutoksen jälkeen varsinainen sukukokous järjestetään jatkossa kahden vuoden välein. Sukuseuran puheenjohtaja valitaan varsinaisessa sukukokouksessa ja tilintarkastaja muuttuu toiminnantarkastajaksi.

Sääntömuutosta koskeneeseen jäsenkyselyyn lähetettiin kaikkiaan 63 vastusta. Vastaajista 61 kannatti siirtymistä kahden vuoden sukukokousrytmiin. Kokouskutsun ja tiedotteiden lähettämisen sähköpostitse niille, joilla on sp-osoite, hyväksyy 50 vastaajaa. Enemmistö vastaajista halusi pysyttää jäsenmaksun alaikärajan 18 vuodessa. Sukukokouksen päätös vastaa enemmistön näkemystä.

Uudet säännöt julkaistaan sukuseuran verkkosivuilla, kun Yhdistysrekisteri on ne vahvistanut.

Sukukirja

Sukukirjan jatko-osan laatimiseen on varattu määrärahaa kahden seuraavan vuoden talousarviossa. Kirjaprojektin jatkumisesta ja sukuseuran jäseniltä sen toteuttamisessa tarvittavasta avusta kerrotaan tarkemmin syksyn jäsenkirjeessä.

Osoitetiedot

Sukuseuran jäsenluettelossa on joitakin vanhentuneita tai muuttuneita yhteystietoja.

Jotta jäsenkirjeet voidaan postittaa oikeaan osoitteeseen, muuttuneista osoitteista olisi hyvä ilmoittaa seuran sihteerille Pekka Puustiselle, puh 050 594 3545 tai sähköpostitse pekka.puustinen@telemail.fi

 __________________________________________________________________________________________

SUKUKOKOUS 8.7. 2017

Aiemmasta ohjeesta poiketen sukukokouksen paremman P-alueen osoite on Väisälänkatu 4, Utran kirkon kohdalta vasemmalla. Risteyksessä on kyltti Puustiset.

Myös Jynkäntie 3:n P-aluetta voi käyttää, mutta silloin pitää kiertää kävellen rakennuksen ”sisäpihalle”.

___________________________________________________________________________________________

 

SUKUKOKOUS 8.7.2017

Kesän sukukokous pidetään Joensuussa la 8.7.2017 entisellä Joensuun metsä- ja puutalousopistolla, joka sijaitsee osoitteessa Jynkäntie 3, 80170 Joensuu. Joensuun keskustasta tultaessa käännytään Utran kirkon jälkeen ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle.

Sukukokouksen aikataulu:

klo 11.45 – 12.15 ilmoittautuminen ja äänioikeuden tarkistaminen

12.15 – 13.15 vuosikokous (ei kahvitarjoilua)

13.15 siirtyminen ruokailuun Utran Uittotuvalle (autoja ei tarvitse siirtää)

15.00 kesäteatteriesitys Nummiduunarit

Osallistumismaksu, 25 euroa aikuisilta ja 15 euroa alle 12-vuotiailta lapsilta, on tullut suorittaa viimeistään 16.6.2017 sukuseuran tilille.

 

______________________________________________________________________________________________

Nettisivut ovat olleet tilapäisesti pois käytöstä kesäkuussa 2017.

 

______________________________________________________________________________________________

Kesän 2017 sukukokous

Varsinainen sukukokous pidetään heinäkuun TOISENA lauantaina eli 8.7.2017 klo 12 alkaen Joensuun entisen Metsä- ja puutalousopiston auditoriossa, Väisälänkatu 4.

Päivän ohjelma koostuu varsinaisesta sukukokouksesta alkaen noin klo 12, sekä Utran Uittotuvalla nautittavasta lounaasta ja  kesäteatteriteatteriesityksestä Nummiduunarit.

Merkitse päivämäärä kalenteriisi jo nyt. Teatterilippuja on saatavissa rajoitettu määrä, joten kokoukseen ilmoittautuminen tarvitaan jo keväällä. Siitä on tiedotettu erikseen jäsenkirjeellä.

Sukukokouksen esityslistan tärkein asia on sääntömuutos, hallitus esittää varsinaisen sukukokouksen järjestämistä jatkossa joka toinen vuosi.

Hallitus on myös päättänyt tilata yhdessä Savon Puustisten kanssa 1500- ja 1600-luvut kattavan sukuselvityksen aineistoon jo valmiiksi perehtyneeltä sukututkijalta.


Pertti Puustinen puheenjohtajaksi

Yrjö Laakkosen jäätyä kesäkokouksessa pois sukuseuran hallituksesta vapautui myös seuran puheenjohtajan tehtävä.

Sukuseuran hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Pertti Puustisen, joka on toiminut viime vuodet varapuheenjohtajana.

Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jorma Puustinen ja seuran sihteerinä jatkaa Pekka Puustinen.

 

Vuoden 2016 jäsenmaksu

Kuluvan vuoden jäsenmaksu on 15 euroa 18-69- vuotiailta sukuseuralaisilta. Jäsenmaksu tulee suorittaa seuran tilille Nordea FI29 1040 3500 2334 93 marraskuun 15. päivään mennessä. Jos maksat samalla usean jäsen jäsenmaksun, merkitse maksukuittiin jokaisen nimi

Kesäkokous

Vuoden 2017 sukukokous järjestetään vakiintuneen tavan mukaisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina, joka on ensi kesänä 1.7.

Kokouspaikaksi on kaavailtu alustavasti Utran uittotupaa ja kokouksen oheisohjelmaksi kesäteatteriesitystä.

Lisää tietoa kesäkokouksesta joulukuun jäsenkirjeessä.

 

Kahden vuoden rytmiin

Hallitus keskusteli mahdollisuudesta siirtyä käytäntöön, jossa varsinainen sukukokous järjestettäisiin jatkossa joka toinen vuosi.

Perusteluna tälle ovat muun muassa merkittävästi alentunut osanottajamäärä ja jossain määrin myös kustannukset.

Hallitus selvittää tarvittavat sääntömuutokset ja tuon sen jälkeen lopullisen esityksensä sukukokouksen arvioitavaksi.

 

Geenitestit vireille

Hallitus päätti selvittää, mitä edellytyksiä sukuseuralla on saada geenitestien kautta uutta tietoa Puustisten vuosisatojen/-tuhansien takaisesta historiasta ja kulkureitistä itäiseen Suomeen.

Tästäkin asiasta on luvassa lisää tietoa joulukuussa.

 

Kirja vireille

Sukukirjan jatko-osa on vielä idea-asteella. Yksi kirjan osio voisi käsitellä Puustiset roolia ja merkitystä eri pitäjien paikallishistoriassa. Tästä olisi hyvä koota tiedonmurusia ja tarinoita syksyn aikana. Joulun sukutapaamiset kannattaa tässä käyttää hyväksi.

 


Yrjö Laakkosesta kunniapuheenjohtaja

Pohjois-Karjalan Puustisten sukukokous pidettiin perinteiseen tapaan heinäkuun ensimmäisenä lauantaina, tällä kertaa matkailukeskus Niittyrannassa Niittylahdessa.

Sukuseuraa sen perustamisesta vuonna 2004 lähtien johtanut Yrjö Laakkonen jättäytyi pois seuran hallituksesta.  Sukukokous kutsui hänet yksimielisesti sukuseuran kunniapuheenjohtajaksi.

Hallituksen muut erovuoroiset jäsenet Jaana Puustinen ja Timo Puustinen valittiin hallitukseen uudelle kolmevuotiskaudelle.

Hallitus sai valtuudet täyttää tarvittaessa Yrjö Laakkoselta vapaaksi jäänyt hallituksen jäsenen paikka.

Sukuseuran kuluvan vuoden jäsenmaksuksi vahvistettiin 15 euroa. Jäsenmaksun maksuohjeet toimitetaan jäsenille syksyn jäsenkirjeessä.

Sukukokouksessa esittäytyi helmikuussa perustettu Savon Puustisten sukuseura, josta paikalla olivat puheenjohtaja Jorma Puustinen sekä Jaana Puustinen, Niilo Puustinen ja Seppo Puustinen.

Varsinaisen kokouksen jälkeen Nevalaisten sukuseuran jäsensihteeri Juha Nevalainen piti hyvin mielenkiintoisen esitelmän geenitutkimuksesta sukututkimuksen apuna.

Sukukokous  la 2. heinäkuuta 2016 Niittylahdessa

Pohjois-Karjalan Puustiset ry:n sukukokous ja kesätapaaminen järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivänä alkaen kello 12 matkailukeskus Niittyrannassa Niittylahdessa.

Ajo-ohje kokouspaikalle kerrotaan jäsenkirjeessä.

Tapahtuma alkaa keittolounaalla. Varsinainen kokous pidetään klo 13-13.30.

Kokouksen jälkeen Juha Nevalainen Nevalaisten sukuseurasta alustaa geenitutkimuksesta sukututkimuksen osana. Teema on hyvin mielenkiintoinen.

Yhteinen osuus päättyy kahvitarjoiluun.

Kesäkokouksen osallistumismaksu on 15 euroa,  4-10­­­- vuotiailta lapsilta 7,50 euroa. Alle 4-vuotiailta lapsilta ei maksua peritä.

Maksu on suoritettava sukuseuran tilille viimeistään 23. kesäkuuta,

tilinro Nordea FI29 1040 3500 2334 93.

Tervetuloa joukolla mukaan.

Hallitus